Barion Pixel

5 tipp a derékfájás
csökkentésére

Kedvesek!

Az idő gyorsan röpül ebben az apró csodákkal teli időszakban. Ahogy a 40. hét feléhez közeledsz vagy már azon is túl vagy, bizony a derekad előbb-utóbb jelzi, hogy Ő most az eddig megszokottól eltérően kettőt tart. A has egyre kerekedik. Előfordul, hogy már kényelmetlenné, nehézkessé válik a mozgás ezzel az új súllyal. A derék- és hátfájás az egyik leggyakoribb panasz a várandósság alatt. Ez különösen akkor észlelhető, ha felállsz, lehajolsz, öltözködsz stb.stb.

Okai:
– a hormonális változás következtében a szüléshez közeledve lazábbak lesznek a medence területén lévő inak, szalagok, ami csökkenti a medence és a hát alsó szakaszának stabilitását
– a gyermeked növekedésével a test súlypontja megváltozik 
a súlygyarapodás ami megterheli a csontokat, izületeket, megváltozik a gerinc statikája, a megtartásához a hátizom igénybevételére is szükség van.

A hátfájás, derékfájás egész nap kísérhet – ami befolyásolhatja az éjszakai alvást, a hosszú ülést gyakran kényelmetlen lesz, nehezebben megy a hosszú távú vezetés és sorolhatnám……

Mi tudsz tenni a derék és hátfájdalom csökkentése érdekében?

Mozgás: kismama torna, célzott gimnasztika, kismama jóga, úszás, séta,
• Ügyelj a helyes testtartásra.
Alváskor speciális térdpárna vagy szoptatós párna használata,
• kerüld az egy helyben való hosszú ülést, közben állj fel, mozogj kicsit
támasztó övek, pocaktartók használta.

edesanya szuletik pocaktarto 2

Még a legegyszerűbb tartóöv is azonnali megkönnyebbülést nyújt a derekadnak és a hátadnak. Alátámasztja a hasad és megtámasztja a gerinced, ezáltal enyhíti a hát- és derékfájdalmat. Segíti a helyes testtartást, tökéletes súlyelosztást biztosít, így könnyedebbé teszi a mindennapi mozgást a várandósság időszakában.

Hastartó öv viselésével fittebbnek érezheted magad, vége a folyamatos hát, derékfájásnak. Napjainkban már fehérnemű is beszerezhető hozzá illeszkedő deréktámasztó övvel, különböző színekben. Előnye a fájdalomcsillapítás mellett, hogy a ruha alatt szinte észrevehetetlen. Nagyon könnyen le és felvehető.

Tapasztalatból tudom ajánlani, hogy azt a terméket kell választani, ami a Te saját panaszodat szünteti meg.

Keresd fel csapatunkat, gyere próbáld fel ezeket a tartóöveket és segítünk dönteni, hogy számodra melyik a legideálisabb.
Szerintem, ha felpróbálod már le sem akarod venni, mint a legtöbb esetben, mert azonnal érzed a különbséget.
Ráadásul jó ha tudod, hogy ezzel megakadályozhatod a további striák kialakulását, sőt ezzel elősegítheted a szülés utáni gyorsabb gyógyulást.

A Szent Rita Gyógybolt csapata

edesanya-szuletik-logo-1000

Előző posztok

Kérdésed van?

Küld el erre az email címre:

edesanyaszuletik@gmail.com

Szívesen válaszolunk! Köszönjük!

A Szent Rita gyógybolt csapata

edesanya-szuletik-logo-1000-white

10+1 dolog amire mindenképp
szükséged lesz a kilenc hónap alatt

Töltsd le az ingyenes listánkat, melynek biztosan hasznát fogod venni a várandóságod alatt!

10+1-mockup-2
edesanya-szuletik-logo-1000-white

©Édesanya Születik 2019 Minden jog fenntartva. | Free photos: pixabay.com, freepik.com|Weboldal készítés: MarketingSegéd

Scroll to Top