Barion Pixel

A stria

Kedves leendő édesanyák!

Mai témánk a stria, a második legzavaróbb bőrkép a cellulitisz után.

A stria nem más, mint a bőr feszülési irányára merőlegesen elhelyezkedő csík, amely a bőr kötőszöveti részében alakul ki. Színe változó. Jellemzően vöröses vagy lilás, később gyöngyházfényűvé válhat. Kialakulását az okozza, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud olyan gyors ütemben „növekedni”, mint a bőr felső rétege: így megrepedhet, elszakadhat. Már pubertás korban is megfigyelhető. Hízásnál, hirtelen növésnél, nemcsak a lányoknál, fiúknál is. Azt, hogy kinél jelentkezik stria nagyban befolyásolja a genetika és a hormonális hatások.

stria

A stria teljesen természetes jelenség a várandósság ideje alatt. Bár nem mindenkinél alakul ki.

Kismamáknak hasznos tanács:

Már a várandósság elejétől használjatok bőrpuhító krémeket, olajokat. Figyeljetek a kiegyensúlyozott étrendre, (sok  friss zöldség, gyümölcs, cinkben gazdag magvak, tojás, máj). A megfelelő mennyiségű  folyadék fogyasztásra és a mozgásra.  Sétáljatok gyakran a friss levegőn! A hízás elkerülhetetlen, de nem mindegy, menyi plusz kiló szalad fel adott idő alatt.

Megjelenése elsősorban a hason, combon, fenéken, vádlin és a melleken figyelhető meg. Kozmetikai ápolásnál mindig kihangsúlyozom, hogy nem eltüntethető, de valamennyire halványítható. A kozmetikus abban tud segíteni, hogy megmutatja a helyes masszázs technikát és a megfelelő terméket. Nekem a kedvencem a Panarom termékei közül a Balance olaj, amit bázis olajba (pl: sárgabarackmagolaj, búzacsíraolaj) csöpögtetek. Kedvelem a Stria krémet, illetve a masszázs olajat is. Az olajokat mindig felmelegítem, akár egy üveg tálkában, akár a tenyeremben, majd lentről felfelé irányuló mozdulatokkal átsimítom a lábakat. A hason körkörösen, finom mozdulatokkal haladunk. Sohasem dörzsölünk, mindig csak simítunk. A mell ápolásánál is körkörös mozdulatokkal masszírozunk, kihagyva a melludvart és a mellbimbót. Ne feledkezzünk meg a felkarról sem, simító mozdulatokkal dolgozzuk be a finom illatos olajokat, krémeket.

Remélem sikerült kicsit segítenem, ha kérdésetek van írjatok bátran.

Szeretettel: Ildikó

edesanya-szuletik-logo-1000

Előző posztok

Kérdésed van?

Küld el erre az email címre:

edesanyaszuletik@gmail.com

Szívesen válaszolunk! Köszönjük!

A Szent Rita gyógybolt csapata

edesanya-szuletik-logo-1000-white

10+1 dolog amire mindenképp
szükséged lesz a kilenc hónap alatt

Töltsd le az ingyenes listánkat, melynek biztosan hasznát fogod venni a várandóságod alatt!

10+1-mockup-2
edesanya-szuletik-logo-1000-white

©Édesanya Születik 2019 Minden jog fenntartva. | Free photos: pixabay.com, freepik.com|Weboldal készítés: MarketingSegéd

Scroll to Top