Barion Pixel
edesanya-szuletik-logo-1000-white

Főszerepben a bőrápolás

Széljegyzet egy kis fagyizásról………..

 

Sziasztok, itt újra Oli !

Beköszöntött a tél, a fagy, a hideg. A babavárással talán kicsit érzékenyebbek, sérülékenyebbek vagyunk, így jobban ki vagyunk téve a megfázás, az influenza veszélyeinek.

Emlékszem, egyik nagy bevásárlásunkkor nagyon kimelegedtem, így arra gondoltam, milyen jól jönne most egy nagy pohár jeges kakaó vanília fagyival. Hmm… Azt hiszem a pocaklakó is egyet értett. Több sem kellett, két nappal később már alig tudtam nyelni, úgy fájt a torkom, aminek aztán több álmatlan éjszakát is köszönhettem. Úgy gondoltam, hogy amíg nincs lázam, nem lehet nagy baj, így nem is mentem el a házi orvosomhoz. Sajnos a közérzetem egyre rosszabb lett, ágynak estem, naponta egy 100-as zsepit használtam el, és már a kutyusunkat, Snoopyt is nehezemre esett levinni sétálni. Ekkor döntöttem úgy, hogy most már kezembe veszem a dolgot!

Hogy mi segített?

Mindenféle házi praktikát bevetettem, amiket még anyukáink és nagymamáink is előszeretettel alkalmaztak az ilyen helyzetekben. A kedvencem a frissen facsart citrom, narancs, és/vagy grapefruit kombináció, akár egészségesen is örömmel fogyasztom! Olvastam, hogy egy kiwinek 10-szer annyi C-vitamin tartalma van, mint egy citromnak, így a férjem tízesével hozott nekem kiwit a boltból! Kevesebb, mint egy hét alatt elfogyasztottam egy üveg mézet, számtalan csipkebogyó teát ittam, és ami szerintem a legjobban bevált: az inhalálás! Napi kétszer, háromszor 10-15 percet inhaláltam (inhalálóval) amibe Salvus vizet tettem és egy kis borsmentát szagolgattam. Nem csak az álmatlanság nyűgétől szabadított meg, hiszen újra képes voltam az orromon keresztül venni a levegőt, de 2 nap (!) alatt már jelentősen javult a közérzetem tőle. Igaz, hogy a nátha és orrfújás még másfél hétig elhúzódott, és még vagy 1000 zsepit elhasználtam, de bizton állítom, tapasztalatból, hogy ezek a házi módszerek kiválóak, és úgy gondolom, hogy egy megfázás vagy torokgyulladás esetén bátran alkalmazhatóak.

Egyébként is híve vagyok a természetes gyógymódoknak, és úgy gondolom, hogy különösen ilyenkor, várandósan ezek a leghatékonyabb és legbiztonságosabb praktikák a kismamának és a kisbabának is egyaránt!

u.i. Vigyázzatok magatokra és a pocaklakó(k)ra! Ja, és csak óvatosan a fagyival!

Oli írása után a központban a bőrápolás lesz. Gyertek, várunk és nézzétek Sikorszki Ildikó kozmetikus videóját a lehetséges bőrproblémákról és kezelésükről!

Ölelünk Titeket!

Előző posztok

edesanya-szuletik-logo-1000-white

10+1 dolog amire mindenképp
szükséged lesz a kilenc hónap alatt

Töltsd le az ingyenes listánkat, melynek biztosan hasznát fogod venni a várandóságod alatt!

10+1-mockup-2
edesanya-szuletik-logo-1000-white

©Édesanya Születik 2019 Minden jog fenntartva. | Free photos: pixabay.com, freepik.com|Weboldal készítés: MarketingSegéd

Scroll to Top