Barion Pixel

Könyvajánló Olitól

Szülinapom alkalmából barátainktól egy könyvet kaptam ajándékba, amit szívesen figyelmetekbe ajánlanék. Korábban már írtam róla, hogy mikor megtudtam, hogy várandós vagyok, rengeteg kérdés és kétely kavarodott bennem: első várandósságom lévén számomra eddig ismeretlenek voltak a gyermekvárással együtt járó testi és lelki változások, a szüléssel kapcsolatos fontosabb információk, mint például a terhességi vizsgálatok, az orvosválasztás szempontjai vagy a szülés lehetséges módszerei, milyen mozgásgyakorlatokat végezhetünk állapotosan, hogyan táplálkozzunk helyesen, mennyi súllyal gyarapodhatunk, vagy hogy hogyan változik majd az életmódunk a szülővé válás útján, és még sorolhatnám.

A jó hír az, hogy Heidi Murkoff és Sharon Mazel: Az a 9 Hónap című könyve ezekre a kérdésekre részben megnyugtató válaszokat ad.

Mi tetszik a könyvben?

A könyv egy olyan útmutató, amelyben hónapról hónapra rajzokon is végig követhetjük kisbabánk és testünk fejlődését, érzelmeink alakulását, a leggyakrabban felmerülő, éppen aktuális kérdések reakcióit és még sok más érdekességet vagy hiedelmet. Itt olvastam például azt is, hogy ha étvágyunk egy tizenéves kamasz fiúén is túltesz, akkor valószínűleg fiút várunk. Legalábbis a kutatások ezt mutatják, merthogy a fiút váró anyukák általában többet esznek és nagyobb étvágyúak, mint akik kislányt várnak… Hát én kíváncsian várom, hogy majd valamikor tényleg kamasz fiú lesz e pocaklakó, mert a mi háztartásunkban igencsak gyakori szokássá vált a hűtőnyitogatás, na meg a nassolás!

Valljuk be, párunk gyakran mellőzöttnek érezheti magát várandósságunk alatt, mivel nekik nem adatott meg az a varázslatos kötődés, amit mi nők érzékelhetünk és élhetünk meg már áldott állapotunk kezdeteitől. Gondolok itt arra például, hogy mi anyák hordjuk ki a kisbabánkat, ezáltal mi kapcsolódunk össze vele már a legelejétől, vagy hogy az orvos, a család, a barátok figyelmének oroszlánrésze ránk és a kicsire irányul, értünk aggódnak jobban. Ami a legjobban tetszik a könyvben, hogy a szerzők minden fejezetben egy külön, apáknak szóló szegmenssel párunkat is bevonják a várandósság csodálatos szakaszainak megismerésébe, hogy várandósságunk közös élmény legyen, és ők is osztozhassanak velünk az örömökben!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én minden hónap minden hetében nagy késztetést érzek, hogy megnézzem éppen melyik fázisban áll kisbabám fejlődése, növekedése. Mennyi lehet a körülbelüli súlya, hossza, mikor érezhetem intenzívebben a forgásait, bukfenceit, vagy hogy éppen milyen változásokon megy keresztül az anyai méh kuckójában. Persze azért ezekre nagyjából ad válaszokat a könyv, de az ezzel kapcsolatos információ valahogy mégsem bizonyul elegendőnek számomra, így mindig felkeresek különböző internetes oldalakat, hogy minél többet tudhassak meg és persze nehogy lemaradjak valamiről kisbabám fejlődésével kapcsolatban. Bár most is tudhatnám, és láthatnám, hogy éppen mit csinál odabenn!

Összességében úgy gondolom, hogy a könyv tele van hasznos és érdekes tudnivalókkal és beszámolókkal (a gyermekágyi időszakról és a szoptatásról is), első gyermeket váró anyukaként sokat tanulhatok belőle! A második gyermeket váró édesanyákról sem feledkeznek meg, és felkészít az ikerterhességre is. Én nagyon szívesen forgatom!

 

Ölelünk titeket,

Oli

 

Kérdésed van? 

Küld el erre az email címre: edesanyaszuletik@gmail.com

Szívesen válaszolunk! Köszönjük!

A Szent Rita gyógybolt csapata

edesanya-szuletik-logo-1000

Előző posztok

edesanya-szuletik-logo-1000-white

10+1 dolog amire mindenképp
szükséged lesz a kilenc hónap alatt

Töltsd le az ingyenes listánkat, melynek biztosan hasznát fogod venni a várandóságod alatt!

10+1-mockup-2
edesanya-szuletik-logo-1000-white

©Édesanya Születik 2019 Minden jog fenntartva. | Free photos: pixabay.com, freepik.com|Weboldal készítés: MarketingSegéd

Scroll to Top