Barion Pixel

Mi a pozitív cél?

Kedvesek!

Ezen a héten Oli szeretné veletek megosztani érzéseit.

Forog, forog az agykerék…………

23. hét

Elmúltam félidős várandós… félig már lefőtt a kávé, ha úgy tetszik…

Így az utóbbi hetekben egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a szülés körül forognak gondolataim. (szinte megállás nélkül). Igaz, hogy sokféle könyvet lapozgatok a vajúdásról és a szülés lehetséges módszereiről, és teljes gőzzel azon vagyok, hogy megbarátkozzak a gondolattal, de be kell vallanom nektek, hogy felkészültség tekintetében még igencsak gyerekcipőben járok.

A külvilágnak sikerül eladnom, hogy magabiztos és felkészült vagyok, és hogy nem szorulok tanácsokra, de az igazság az, hogy halvány lila gőzöm sincs mi vár rám. BE VAGYOK TOJVA!

„Add át magad a fájdalomnak!” vagy „Fontos, hogy ellazulj testben és lélekben!” -írják a könyvek, amik valljuk be elég hangzatos szavak. Kérdezem én, mégis hogyan? Hogyan készülhetünk fel egy első gyermeket váró édesanyaként arra az ismeretlen mértékű fájdalomra, amit egyelőre még elképzelni sem tudunk?

Ami engem ilyenkor megnyugtat az az, hogy ha belegondolunk a szülés az egy teljesen normális és természetes élettani folyamat, melyet mi nők, már teremtésünk óta ismerünk, tapasztalunk. Olvastam, hogy az első szülési fájdalomcsillapítás 1847-hez kötődik, tehát egészen a 19. század közepéig a szülési fájdalmat nem mérsékelték (csak gyógyfüvekkel), és isteni eredetűnek vélték! Ezzel azt akarom mondani, hogy számomra bizonyos, hogy Teremtőnk mind testi és lelki képességeinket tökéletesen alkalmassá tette ehhez az abszolút természetes folyamathoz, és bár fájdalommal jár, amelyet nem fogok tudni elkerülni, de igyekszem ennek a fájdalomnak a pozitív célját szem előtt tartani!

MI A POZITÍV CÉL?

KISBABÁNK VILÁGRA HOZÁSA, SZÜLÉSI FÁJDALMAK LEGYŰRÉSE!

Amit most egyelőre tehetek, hogy mire eljön a mi időnk, gondoskodom róla, hogy kisbabánkat szerető és támogató környezetben hozom világra, és ne nyugtalankodjak a szüléssel kapcsolatosan túl sokat, hiszen még olyan sok izgalmas hét vár ránk „egyben” a kis pocaklakóval!

„Élvezd amíg lehet ezt a csodálatos időszakot!” -mondják a nagyok. Azon vagyok. 🙂

Ölelünk Titeket! És várjuk Ti hogy éreztek!!!!!

edesanya-szuletik-logo-1000

Előző posztok

Kérdésed van?

Küld el erre az email címre:

edesanyaszuletik@gmail.com

Szívesen válaszolunk! Köszönjük!

A Szent Rita gyógybolt csapata

edesanya-szuletik-logo-1000-white

10+1 dolog amire mindenképp
szükséged lesz a kilenc hónap alatt

Töltsd le az ingyenes listánkat, melynek biztosan hasznát fogod venni a várandóságod alatt!

10+1-mockup-2
edesanya-szuletik-logo-1000-white

©Édesanya Születik 2019 Minden jog fenntartva. | Free photos: pixabay.com, freepik.com|Weboldal készítés: MarketingSegéd

Scroll to Top