Barion Pixel

ORRSZÍVÁSI MUMUS ŰZŐ TIPPEK

ORRSZÍVÁSI MUMUS ŰZŐ TIPPEK,

avagy  hogyan segítheted át gyermekedet a nátha, a megfázás kellemetlen tüneteinek leküzdésében?

Kétségbe estél mikor a kicsikéd először lett lázas? Bedugult az orra? Nehezebben vette a levegőt? Bevallom férfiasan 3 gyerekes anyaként, amikor az első gyermekünk másfél évesen először lett beteg, én igen erősen megijedtem.

Gyakorló szülőként, nagymamaként és a szakmában eltöltött lassan 20 év gyakorlatával próbállak segíteni. Célom ezzel az októberi blogsorozattal, hogy mankót adjak az édesanyáknak és édesapáknak, hogy a technika és a tudomány fejlődésével milyen eszközökre, természet adta kincsekre támaszkodhatnak a mihamarabbi gyógyulás érdekében, és milyen apró trükkök segíthetik, hogy a gyerekeink bizalmukba fogadják ezeket.

A természet csodálatos évszaka az ősz, sárga, piros, rozsda színű levelekkel kápráztat el minket. Elkezdődik az iskola, óvoda, bölcsi és ezzel együtt elindulnak a szokásos gyermekbetegségek őszi, téli hódító útjukra. Természetesen szakember, orvos véleményét kikérve otthon is alkalmazhatod a következő egyszerű eljárásokat a szabadabb légzésért.

DE HOGYAN TODOD EZT AZ IDŐSZAKOT MEGKÖNNYÍTENI A KICSI SZÁMÁRA???????????????????

  1. Orrszívás

Kevesen tudják, hogy dr. Miriszlai Ernő, az első gyermek fül-orr-gégész professzor kutatási területe a csecsemő és gyermekkori hurutos betegségek és szövődményeik szívótechnikával való gyógyítása volt. A náthás, köhögős gyerek otthoni ápolásához, az orrhigiénia biztosításához való eszközök a professzor úr munkásságának eredményei. Az orrváladék és vele együtt a kórokozók eltávolítása kiemelkedő a szövődmények megelőzésében. Ez felnőttek esetében könnyű, az orrukat fújni még nem tudó kicsiknél már nehezebb feladat. Az orrszívás előtt fellazíthatod a váladékot tengerisós oldat befújásával, ezzel könnyebbé válik az eltávolítása. Mindkét orrlyukat fél-fél percig szívjuk folyamatosan mert ekkor indul meg a sűrűbb váladék távozása. A szívás közben nem kell befogni a másik orrnyílást, mert így nem olyan kellemetlen a kicsi számára, de mégis hatásos. Először biztosan nagy lesz a hadakozás, de ha érzi, hogy ettől jobban kap levegőt már csökken vagy megszűnik az ellenállás.

Segítő eszközök:

  • a nagy MUMUS az orrszívó porszívó, amit a porszívó nagy hangja félelmetessé tesz. Segíthetsz, ha a kicsi kezébe adod, hogy próbálja ki a tenyerén, vagy rajtad, vagy a kedvenc babáján, maciján, állatkáján- így bizalmat szavazhat neki
  • elektromos orrszívó ami működhet árammal, vagy elemmel. Az utóbbi előnye, hogy bármikor magaddal viheted. Több gyártó már törekszik valamilyen figurás megoldásra, amit a pöttömök is szívesebben elfogadnak.
  • inhaláló és orrszívó 1 készülékben két különböző fejjel
  • és a természet által adott megfelelő tisztaságú, gyógyhatású illóolajokkal is segíthetsz (kérd ki aromaterápiás szakember véleményét)
  • FONTOS!!!! Használat után mindig tisztítás, fertőtlenítés szükséges.

 

  1. Inhalálás

Ha már valamilyen szövődmény (pl. arcüreggyulladás, hörgőgyulladás, stb.) alakult ki szükség lehet inhalátorra. Az inhalátor belélegezhető apró cseppekké alakítja a gyógyszert, fiziológiás sóoldatot, gyógyvizet, így az közvetlenül a légutakba jut.

omron1

Betegségtől függően választható kompresszoros vagy ultrahangos. Mindegyik készülékhez van csutora, maszk, azt használd amit a kicsi jobban elfogad. Ha nehezen megy egy pléd alatt sátorosat, bújócskát játszva is használhatod, stb. Itt elszabadulhat a fantáziád.  Könnyű hordozható, elemmel, vagy adapterrel működő változatát utazáskor is mindig magaddal viheted. Az inhalálást lehetőleg evés előtt tegyétek meg, mert a kiváltott köhögés hányást okozhat. Napi 3-4 alkalommal, alkalmanként 5-10 percig.

Az inhalátor használatához készülőben van egy kis videós gyakorlati bemutatónk, erről tájékoztatunk majd benneteket.

Következő írásomban folytatom a segítő eszközök bemutatását.

A kép idén májusban készült a Sunshine rádióban, ahol többek között erről a témáról is beszélgettünk.

Csodás, egészséges, vidám napokat!!!!!!

Szilassyné Ilu

kep

 

Scroll to Top