Barion Pixel

Gyógyulás útján a gyógyászati segédeszközökkel

gyógyászati segédeszköz

„A gyógyítás által mi magunk is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje.” (Lauren Brooke)

Az indulás

Az élethelyzetemben bekövetkező változások lehetőséget adtak a régóta dédelgetett álom megvalósítására, a beteg embereken való segítésben itt Nyíregyházán.  Az álom egy gyógyászati segédeszköz üzlet létrehozásában valósult meg. A kezdetekben egyedüli mindenesként , vagyis árubeszerző, értékesítő, gazdaságis stb. álltam helyt a gyógyászati segédeszköz üzletben nagy ambicióval, lelkesedéssel. Ugyanilyen kitörő lelkesedéssel és örömmel kapcsolódott be a munkába fél évvel később Ancsi, a munkatársam. Azóta is így ketten szolgáljuk a betegeket és építgetjük a vállalkozást.

Gyógyászati segédeszköz nyíregyháza

Miért Szent Rita?

Húsz évvel ezelőtt amikor Nyíregyházán a vállalkozást indult, nevet kellett választani, s egyből a Szent Rita jutott eszembe. Ő a reménytelen helyzetek, a kilátástalanságban lévők védőszentje. A gyógyászati segédeszköz üzlet olyan hely, ahol többek között sok daganatos, mozgásában korlátozott, bénult stb.  beteg fordul meg.  Márpedig Ők eléggé kilátástalannak látják helyzetüket. Ezért igenis nagy szükség van a reményre, a bizakodásra, a lelki erősítésre is. A mondás úgy tartja ép testben ép lélek, de én fordítva gondolom, ép lélekben ép test.

Mottónk:

Hisszük, hogy velünk könnyebb az út az egészséghez!

A szakma ismerete, a gyógyászati segédeszközök  használatával kapcsolatos segítség, elengedhetetlen követelmény. De mi ettől sokkal többet szeretnénk adni azoknak, akik megtisztelnek bizalmukkal és  Nyíregyházán hozzánk fordulnak.

Miben adunk segítséget?

  • megmutatjuk, hogy ezeknek a gyógyászati segédeszközöknek a használatával hogyan élhet teljesebb, komfortosabb életet
  • szolgáltatásainkkal fájdalommentesebb, magabiztosabb, aktívabb, nagyobb önbizalommal teli élethez segítjük hozzá
  • folyamatosan kutatjuk és bővítjük a termékeink körét, hogy újabb innovatív termékek segítsék a gyógyulásban
  • lelki támogatás, a felépüléshez

Mi is tulajdonképpen a gyógyászati segédeszköz fogalma, vizsgáljuk meg kicsit közelebbről mit takar ez a fogalom?

Ugyanis a tapasztalat mondatja azt velem, hogy amíg valaki nem kerül olyan élethelyzetbe, hogy saját magának vagy hozzátartozójának nincs szüksége ezen eszközökre, azt sem tudja mi fán terem a gyógyászati segédeszköz, pláne nem hogy hol kapható.

Gyógyászati segédeszköz,  az átmeneti vagy végleges egészségkárosodással, fogyatékossággal élő ember személyes használatába adott orvostechnikai eszköz, vagy orvostechnikai eszköznek nem minősülő ápolási technikai eszközHasználatához nem szükséges egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személy folyamatos jelenléte.

Köznapi nyelvre lefordítva tehát olyan eszközök, amelyek egyrészt a betegség idején segítenek a gyógyulásban, a fájdalom csillapításában, a mozgásban, a betegápolásban, másrészt egészségünk megőrzésében, a megelőzésben is támaszt jelentenek.

A gyógyászati segédeszközök csoportosítása

  • testüregben viselt (ez lehet természetes nyílás vagy mesterséges)
  • testen viselt
  • test megtámasztását vagy mozgatását szolgáló ,

Ezeket az eszközöket használhatjuk valamilyen diagnosztikai céllal, pl: vérnyomásmérő, vércukorszintmérő. Terápiás eszközként pl: fájdalom csillapító tens készülékek, inhalátorok stb. Rehabilitációs eszközként pl: járókeretek, kerekesszék, sztomazsák stb. Valamint ápolási céllal pl: ágytál, decubitus megelőző eszközök, ágyasztal, stb.

gyógyászati segédeszköz

Természetesen vannak egyedi méretvétel alapján készült gyógyászati segédeszközök: amelyek a beteg kizárólagos, egyedi használatára szolgálnak, különleges tervezési jellemzőkkel készülnek az orvos előírása alapján.

Kategorizálhatjuk aszerint is a gyógyászati segédeszközöket, hogy a NEAK (Nemzeti Alap Kezelő) által támogatott, azaz vényre felírható vagy nem támogatott, nem írható vényre. A támogatás azt jelenti, hogy a gyógyászati segédeszköz árából vagy a teljes, vagy valamilyen összeget átvállal a NEAK.

A másik nagy csoport a nem támogatott gyógyászati segédeszközök köre. Még a mai napig is a Nyíregyházán működő üzletünkbe sokan amikor belépnek, meglepődve tapasztalják mi minden tartozik ebbe a kategóriában, és milyen sok termék rendelkezik orvostechnikai minősítéssel. A nem támogatott gyógyászati segédeszközök tárháza igen sokrétű, a baba születésétől kezdve egészen késő öregkorunkig találunk olyan eszközöket, amelyek segítségünkre vannak az adott probléma megoldásában.  Ebben a kategóriában mindig találunk újító, előremutató fejlesztéseket, innovatív dolgokat.

Csak a példa kedvéért említenék pár ilyen terméket:

  • babáknak, gyerekeknek : terpeszpelenka, baba ápolási termékek, gyógyerbelélegző, speciális gyerekcipő, orrszívók, fülfájás elleni gyógysapka, illóolajok, krémek stb
  • felnőtteknek: antidecubitus lepedők, laser készülékek, valódi hajból parókák és ezek kiegészítői, szoptatós és sport melltartók, kompressziós termékek, mellszívó készülékek, illóolajok, különböző ortézisek, stb.

Ebben a pár sorban próbáltam röptében körbejárni a gyógyászati segédeszközök körét, természetesen ez csak egy kiragadott elenyésző szeletke ebből a hatalmas halmazból. Úgy gondolom figyelemfelkeltésnek mindenképpen jó, hogy tudjunk róla, van számos termék ami segíteni tud egyrészt az egészségünk megőrzésében, másrészt ha egészségünk kibillen az egyensúlyából hol, milyen termékekhez nyúlhatunk segítségért. Arra bíztatok mindenkit kérdezzen bátran, hívjon minket telefonon, érdeklődjön emailben, messengeren.  Nincs rossz kérdés, a legrosszabb kérdés a  a fel nem tett kérdés.

Jó egészséget!

Szilassyné Ilu

TERMÉKEINK

PROGRAMUNK

panarom 1200 jo 300
halolaj 1200 jo 300
huvelysuly 300
edesanya szuletik 4
Panarom
PANAROM
BÉBELLE
BALZSAM
Panarom
Halolaj
ARCTIC
Omega-3 halolaj
Halolaj
Panarom - másolat
aquaflex
Hüvelysúly
Panarom - másolat
Édesanya születik
Édesanya születik
previous arrow
next arrow

Népszerű termékeink

ÚJDONSÁGAINK

AMIT KÍNÁLUNK

óriási kínálatot
profi vevőszolgálatot
kedvező árakat
gyors kiszállítást

szent rita magazin

Kép1

A felfekvés megelőzése és kezelése

A felfekvéses sebek (decubitusok) megjelenése nem kívánt szövődménye a tartósan ápolásra szoruló, fekvő betegek életének. Leggyakrabban az idősek körében jelentkezik, de a fiatalabb korosztályban is ...
TOVÁBB >
cikk

A tea előnyei: 10 ok, amiért a tea jót tesz neked

Stresszes napod volt a munkahelyen? Nyugtasd meg magad egy bögre kamillateával! Vagy inkább be vagy kicsit lassulva? Hajts fel egy kis zöld teát! Betegnek érzed ...
TOVÁBB >
cikk cover small

A stroke megelőzése: 7 dolog, amivel megelőzheted az agyvérzést

Mit lehet tenni a stroke megelőzése érdekében? Az életkor előrehaladtával egyre fogékonyabbá válunk az agyvérzésre, de az is rizikófaktor, ha a családban előfordult már édesanyánál, ...
TOVÁBB >
03 cikk cover2

A halolaj előnyei: 13 ok, amiért érdemes halolajat szedni

A halolaj az egyik leggyakrabban fogyasztott étrend-kiegészítő. Gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek nagyon fontosak az egészségünk szempontjából. De egyáltalán mi az a halolaj? A halolaj a ...
TOVÁBB >
06 melltarto cover 2

5 dolog, amire figyelj oda szoptatós melltartó vásárlásakor

A megfelelő szoptatós melltartó választása hatalmas változást hozhat az anya komfortérzetében. Ilyenkor a mell megváltozik – ráadásul minden anyánál máshogyan – így a saját igények, ...
TOVÁBB >
02 babacikk cover

10 legcukibb babaváró ajándék

Nem csak játékokkal és virágokkal szeretnéd elhalmozni az édesanyát és kisbabáját, hanem valóban hasznos ajándékokat szeretnél kedveskedni nekik? Akkor mi segítünk! Mutatunk nektek 10 kiváló ...
TOVÁBB >
Scroll to Top