Barion Pixel

Harcra fel az illóolajokkal az immunerősítésben, szervezetünk öngyógyító folyamataiban!

gyógynövény

Összefoglaló Feller Adrienne, a Panarom  Aromaterapeuta Intézet alapítója, természetgyógyász, aromaterapeuta márciusi élő FB bejelentkezései alapján.

Már három alkalommal hallgattam meg Adrienne magával ragadó előadásait az illóolajok hatásairól, alkalmazásukról, az immunerősítésről különös tekintettel a mostani vírus elleni védekezésről. Küldtem erről értesítőt is nektek, de ha valaki nem tudott részt venni, készítettem egy összegzést a hasznos tanácsaiból. Elárulom mi is otthon, és itt az üzletben is ezeket a tanácsokat fogadjuk meg és használjuk.

Illóolaj és kézfertőtlenítés:

Kézmosáshoz használhatunk Eugenia szappant, ami fertőtlenítő hatású. A kézmosás alapos 40 másodpercig tartó legyen.

Kézfertőtlenítéshez: 100ml folyékony szappanba tehetünk fertőtlenítéshez, 5 ml Teafa, vagy Kék esszencia, vagy Immunarom illóolajat. Zsebünkben mindig legyen Teafa vagy Kék esszencia illóolaj, melyből 1-2 cseppet a kezünkre cseppentve és eldörzsölve fertőtleníthetjük.

illóolaj

Illóolaj és térfertőtlenítés:

Otthonra diffúzorba, vagy párologtatóba Immunarom, Eucaly’Mix, Citromhéj, Ambiance Provancale, a tér nagyságától függően 8-15-20 csepp. Gyerekeknek lehet Mesélő Hold, Fénylő csillag a tér nagyságától függően 5-7 csepp.

Immunerősítés:

Mellkas bedörzsölésre felnőtteknek Fehér eszencia 3 csepp és Zöldeszencia 4 csepp hozzátéve 5-6 csepp növényi olaj(pl. sárgabarackmag, makadámdió, kókusz), ezt a keveréket a tenyerünkkel összedörzsöljük, mélyen belélegezzük, majd a mellkasunkat bedörzsöljük vele a hónaljra is kitérve. Ugyanígy járunk el a gerincmenti bedörzsölésnél is. Ezt naponta 2x ismételjük (reggel, este), mind a mellkason, mind a gerinc mentén. Várandósoknak és szoptatós anyukáknak és gyerekeknek 1 csepp Fehér és 3 csepp Zöld eszencia és 3-4 csepp növényi olaj. ( ha a baba bőre nem bírja a sárgabarackmagolajat használjunk makadámdiót, vagy kókuszt).

Testbedörzsöléshez: Száraz kefével mindenütt ledörzsöljük a testünket, majd zuhanyzás után, kicsit nedves bőrünkre 15 csepp  Balance olaj és pici növényi olaj keverékével alaposan beolajozzuk testünket. ( használhatunk kész testolajakat is) Gyerekeknél 3 hónapos kortól a Baba masszázsolaj,  fél éves kortól a Leo, és a Táltos paripa immunerősítő olajok használhatók. A babáknál  az érintés, a simogató masszázs  élvezet, amiből a érzik, hogy fontosak nekünk és szeretjük őket. A tündér V. unokám kéri hogyha vele vagyok: Nagyi ugye megmasszírozod a talpam? Mert az olyan jó!!! Az én szívem pedig repes az örömtől!

Ezek mellett természetesen készíthetünk aromás fürdőt, 2-3 evőkanál  tengeri sóra 15 csepp illóolajat csepegtetünk ( Meditation, Immunarom, Ambiance Provancale, Tavaszi szél illóolajokból bármelyiket vagy 5 csepp Cédrus, 5 csepp Ciromhéj, és 5 csepp Orvosi levendula olajokat) összekeverjük, hogy a sókristályok felvegyék az olajat, és így tesszük a fürdővízhez.

Kortyolgathatunk gyógyteákat, javasolt 15 percenként inni, hogy ne száradjon ki a szánk a nyelőcsövünk. Pl. bodza, citromfű, borsmenta, kakukkfű, hárs.

Természetesen gondoskodni kell a megfelelő kiegyensúlyozott táplálkozásról, ami sok zöldséget és a megfelelő mennyiségű gyümölcsöt is tartalmazza.

A mozgás és a pozitív gondolkodás szintén hozzájárul  szervezetünk erősítéséhez.

Remélem hasznos információk olvasásával töltötted az idődet. Én ugyanúgy mint Adrienne maximálisan hiszek a körülöttünk lévő természetben található növények gyógyító, megelőző szerepében. Természetesen a piacon sok különféle illóolaj található, de figyelmetekbe ajánlom, hogy csak a megbízható tisztaságú olaj az, ami a megfelelő hatást eléri.

Már régóta csak természetes alapú, és növényi kozmetikai készítményeket használok, de mióta az illóolajokkal megismerkedtem, ami szerelem volt első szippantásra, magával ragadott ez a világ. Szeretném a későbbiekben hivatalosan is bővíteni tudásomat egy aromaterapeuta képzésen.

Bátorítalak a használatára, egészségedre!

Szilassyné Ilu

Katt az áruházunkba az illóolajokhoz!

Scroll to Top